Rezultatele confirmă performanţa excepţională de siguranţă a SKYACTIV-Body şi i-ACTIVSENSE

 

Cinci modele Mazda actuale (cu specificaţii pentru piaţa din SUA) testate în Statele Unite ale Americii de către Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), printre care noua Mazda CX-5, au fost distinse de această organizaţie nonprofit cu cel mai mare rating în ceea ce priveşte siguranţa: Top Safety Plus+.

 

IIHS evaluează rezistența la impact prin cinci teste: accidente frontale mici și moderate, accidente laterale, de rezistenţă a plafonului, a tetierei şi a scaunului, în condiţiile unei loviri din spate. Pe lângă acestea, se evaluează performanţa farurilor și prevenirea accidentelor frontale prin intermediul sistemelor de avertizare de coliziune și de frânare automată.

Modelele Mazda testate în 2017 au fost Mazda CX-9, Mazda CX-3, Mazda3, Mazda6 şi cel mai recent noul CX-5. Fiecare dintre ele au primit încadrarea Top Safety Pick+ atunci când modelul a fost echipat opţional cu sistemul de prevenire a accidentelor şi faruri adaptabile LED, caracteristici care fac parte din tehnologia avansată şi inovatoare i-ACTIVSENSE, ce susţine şi ajută conducătorul auto.

 

În conformitate cu IIHS, Mazda este singurul producător de automobile dintre 16 producători de echipamente originale care primește rating Top Safety Pick+ pentru toate modelele actuale testate în 2017. Aceste rezultate au fost posibile deoarece toate modelele s-au comportat bine în categoria nou adăugată, cea de performanță a farurilor, precum și în categoriile deja existente de evaluare a rezistenței la impact.

 

Noua caroserie SKYACTIV-Body, parte din gama de tehnologii SKYACTIV, este ușoară, pentru plăcerea condusului, dar, în același timp, oferă performanțe excelente în ceea ce privește siguranța coliziunii, după cum arată rezultatele testului IIHS.

 

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.iihs.org