Versiunea Mazda6 2017 pune tehnologia în slujba plăcerii de a conduce și introduce în premieră în Europa sistemul Mazda G-Vectoring, unic în lume, gândit să îmbunătățească confortul pe viraje. Mazda6 2017 poate fi deja comandată de la orice partener Mazda din România.

O inovație în industria auto, G-Vectoring Control (GVC) este prima dintr-o serie nouă de tehnologii, denumită SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. GVC ajustează cuplul motor în funcție de modul în care este acționat volanul, pentru a obține un comportament rutier superior și pentru a intensifica sentimentul Jinba Ittai, de unitate cu mașina, specific Mazda.

Concret, sistemul decelerează la intrarea într-un viraj și transferă sarcina pe puntea față pentru o aderență mai bună și crește din nou forța de accelerație când unghiul de virare este constant simultan cu transferul greutății pe puntea din spate.

Comportamentul vehiculului este mai aproape de intenția șoferului, reducându-se nivelul corecției volanului, indiferent de condițiile de drum, chiar și în situația unor manevre de urgență. Sistemul are în centru șoferul și pasagerii, reducând oboseala și crescând confortul.


Motorizările diesel pot fi comandate cu AWD (tracțiune integrală), care prezintă un sistem de avertizare asupra pierderii aderenței punții motrice. Acesta folosește 27 de semnale de la diferiți senzori care monitorizează permanent condițiile de drum și intențiile șoferului și transmit puterea instant spre roțile care au nevoie, chiar și în condițiile schimbărilor neprevăzute. Tot pentru un confort superior, antifonarea generală a fost îmbunătățită, iar anumite elemente de la interior sunt schimbate. Head Up Display-ul are acum o rezoluție color, mai bună, și se ajustează în funcție de felul cum este aranjat și scaunul electric al șoferului, instrumentarul de bord integrează un ecran color TFT LCD cu o grafică superioară, iar butoanele integrate pe volan au fost
rearanjate pentru a fi mai ergonomice.